- ALUFENSTER

Aluminijumske ograde

Ograde od aluminijuma idealne su za enterijere i eksterijere jer ne zahtjevaju nikakvo dodatno održavanje, ne korodiraju, ne trunu, na zahtevaju ponovno bojenje, otporne su na sve vremenske uslove. Osim estetskih prednosti i brze montaže, male su mase a velike izdržljivosti. Mogu biti primenjene na stepeništima, terasama ili kao dvorišne ograde. Pored boje eloksiranog aluminijuma ograde se mogu naručiti i u svim ostalim bojama koje podržava RAL karta plastifikacije. Takođe radimo i rukohvate koji se postavljaju direktno na zid.

Možemo razlikovati nekoliko tipova ograde: ograde za dvorišta, ograde za terase, sjajne ograde, ograde sa staklom ...

- Šta Vam nudimo

Vrste ograda

u zavisnosti od zahteva možete izabrati različite vrste ograda

  • Dvorišne
  • Terasne
  • Sjajne
  • Staklene
img

Dvorišne ograde

Kao što im i ime kaže namenjene su za postavljanje na ivicama dvorišta. Mogu biti visoke, ali najčešće se postavljanju na betonske temelje. Moguće je da se povezuju betonskim stubovima ili ukoliko oni ne postoje postavljaju se aluminijumski stubovi. Široka lepaza aluminijumskih profila (cevi) različitih oblika kvadratnih, pravougaonih, kao i ukrasnih elemenata omougućavaju dizajnerska rešenja koja će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijeg kupca. Završna obrada plastificiranjem u bojama iz RAL palete obezbediće osim dugotrajnosti i estetsku funkciju kakvu želite.

Terasne ograde

Ova vrsta ograda se postavlja na spoljašnjim terasama, balkonima i stepeništima. Izrađuju se od aluminijumskih profila (cevi) različitih oblika kvadratnih, pravougaonih, kao i ukrasnih elemenata, što omougućava široku lepezu dizajnerskih rešenja. Kako na mestima gde se postavljaju najčešće nema betonskih stubova za učvršćivanje, potrebno je postaviti aluminijumske stubove koji povezuju elemente ograde. Za razliku od dvorišnih ograda, ovaj tip ograda najčešće na vrhu ima zaobljene rukohvate, koji osim estetske ima i praktičnu funkciju.

img
img

Sjajne ograde

Sjajna ograda je naziv koji je u upotrebi za ograde koje se proizvode od eloksiranog aluminijuma svetlo sive boje (mada postoje i opcije tamnije sive mat boje i zlatno žute). Ove ograde se proizvode od profila i gotovih veznih i ukrasnih elemenata koji omogućavaju montažu ograde jednostavno na licu mesta bez prethodne izrade i obrade u proizvodnji. Zbog toga ne postoji veliki broj modele, već su to ograde vrlo sličnog izgleda. Ove vrste profila omogućavaju i izradu jednostavnih, a vrlo funkcionalnih rukohvata koji se montiraju direktno na zid.

Ograde sa staklom

Ove ograde se postavljaju kako na terasam i balkonima, tako i na spoljašnjim i unutrašnjim stepeništima. Za montažu se koriste profili sjajne ograde sa nosačima staklenih polja. Ovaj tip ograda se u potpunosti uklapa u zahteve modernog dizajna i arhitekture, jer svojim izgledom, funkcionalnošću, cenom, jednostavnošću igrade i montaže nema premca. Staklo koje se ugrađuje je posebno ojačano, zaobljenih ivica i različito dizajnirano (peskareno, stopsol, parsol ...).

img
ALUFENSTER

NAŠ TIM

Bogatstvo svake firme su njeni ljudi.

-Kako da nas pronađete

ALUFENSTER

Adresa : Naselje Gradište bb, 19300 Negotin

Telefon office : +381 19 545 018, +381 69 545 0180

Telefon vlasnik: +381 63 435 706

E-mail : office@alufenster.rs