- ALUFENSTER

Aluminijumske kapije

Aluminijumske kapije se danas svrstavaju u najatraktivnije na našem tržištu. One su kombinacije aluminijskih profila i spojnih elemenata čijim kombinacijama je moguće dobiti razne oblike i funkcijski prilagođene vrste kapija. Aluminijumske kapije su veoma estetske, jednostavno se montiraju, male su mase a pritom ne zahtevaju nikakvo održavanje dugi niz godina. Njihova prednost je i što se mogu plastificirati u širokom spektru boja pa se uklapaju u sve vizuelne zahteve kupaca.

Vrhunski odnos cene i kvaliteta čine aluminijumske kapije idealnim izborom za Vaše dvorište.

U ponudi imamo 4 modela kapija. jednokrilne, dvokrilne, klizne i viseće.

- Šta Vam nudimo

Vrste kapija

u zavisnosti od zahteva možete izabrati različite vrste kapija

  • Jednokrilne
  • Dvokrilne
  • Klizne
  • Viseće
img

Jednokrilne kapije

Jednokrilne kapije obično se koriste za prolaz pešaka. Mogu se otvarati iznutra i spolja i u skladu sa tim zahtevaju odgovarajući prostor za rotaciju. Pogodne su za one površine koje imaju dovoljno prostora ali ravan teren za otvaranje krila kapije u dubinu površine. Uobičajena širina kapija je do jednog metra, ali se mogu proizvoditi i veće širine. Ovakve kapije se uglavnom izrađuju sa ručnim otvaranjem.

Dvokrilne kapije

Dvokrilne kapije se koriste za prolaz vozila. Mogu se otvarati iznutra i spolja i u skladu sa tim zahtevaju odgovarajući prostor za rotaciju. Pogodne su za one površine koje imaju dovoljno prostora ali ravan teren za otvaranje krila kapije u dubinu površine. U zavisnosti od modela i visine, što utiče na težinu kapije, uobičajeno širina na koju se postavljaju je do četri metra, ali se mogu proizvoditi i veće širine. Kapije se mogu otvarati ručno i pomoću elektromotora sa daljinskim upravljanjem.

img
img

Klizne kapije

Ukoliko imate ograničen prostor ili neravan teren klizne kapije su idealno rešenje za Vaše dvorište. Ograničenje je pak, da morate imati bočnu širinu koja je jednaka širini kapije.

Kao što im sam naziv kaže, klizne kapije se otvaraju na taj način što točkići klizaju po šini koja je montirana na kolovozni deo otvora kapije. Prednost kliznih kapija u odnosu na krilne je što se mogu izraditi u jako velikim dimenzijama uz vrlo lako pokretanje. Kapije se mogu otvarati ručno i pomoću elektromotora sa daljinskim upravljanjem.

Viseće kapije

Konzolni sistem za viseće klizne kapije je novo rešenje u odnosu na tradicionalne klizne kapije na točkovima sa klizanjem po šini. Cela kapija se nalazi iznad zemlje kolovoznog dela otvora što je omogućeno posebnim profilima montiranim u donjem delu kapije. Metalni nosači sa točkićima fiksiraju se u beton sa jedne strane prolaza, dok se cela kapija sa metalnom šinom vodi po njima. Stabilnost i funkcionalnost cele kapije dodatno obezbeđuju metalne vodilice, kao i graničnici za prihvat vodećih valjaka smeštenih u samoj šini. Kapije se mogu otvarati ručno i pomoću elektromotora sa daljinskim upravljanjem.

img
ALUFENSTER

NAŠ TIM

Bogatstvo svake firme su njeni ljudi.

-Kako da nas pronađete

ALUFENSTER

Adresa : Naselje Gradište bb, 19300 Negotin

Telefon office : +381 19 545 018, +381 69 545 0180

Telefon vlasnik: +381 63 435 706

E-mail : office@alufenster.rs