Alufenster - alu i pvc stolarija
 
 
       
   

PVC STOLARIJA

PVC stolarija je svojom širokom primenom u građevinarstvu i dugogodi[njim iskustvima u svakodnevnom životu uspela da promeni predrasude koje su postojale o njoj kao jeftinom materijalu, lošeg kvaliteta. Preuzela je primat u oblasti energetske efikasnosti u odnosu na ostale materijale i osvojila tržište svojim izuzetnim osobinama. U modernoj arhitekturi konačno imamo materijal koji se može naći u širokom spektru boja, a od kog se mogu izraditi i veoma zahtevni oblici prozora i vrata. Dugoročno gledano PVC stolarija je sa aspekta energetske efikasnosti tj. uštede energije veoma isplativa investicija.
...

 

Stolarija izrađena od PVC profila je veoma ekonomična, ne zahteva skoro nikakvo održavanje (osim povremenog brisanja vlažnom krpom), otporna je na sve atmosferske uticaje (toplota, hladnoća, vlaga...) i može trajati generacijama. PVC stolarija poseduje izuzetne karakteristike kada je u pitanju termo i zvučna izolacija. PVC stolarija je najčešće bele boje ali postoji i nekoliko standardnih boja kao i imitacije drvenih površina. Jedina ograničenja koja ima PVC stolarija su ograničenja u dimenzijama. PVC stolarija nije pogodna za elemente većih dimenzija zbog statičkih opterećenja koja PVC može podneti. Iz tog razloga u proizvodnji PVC vrata i prozora u profile se ugrađuju čelična ojačanja koja stolariji daju čvrstinu i postojanost

Kako odabrati PVC stolariju?

Biranje PVC stolarije zavisi od nekoliko faktora. Kao najvažniji faktor je odabir pravog proizvođača PVC profila. To podrazumeva kompaniju koja ima profile ekstrudirane po najvišim tehnološkim standardima. Alufenster koristi profile vodećeg evropskog proizvođača PVC profila, a to je firma KBE iz Nemačke.

Nakon toga trebate izabrati broj komora profila. On se bira u zavisnosti od prostora gde se ugrađuje stolarija i njegove namene. Ukoliko je u pitanju stambeni prostor bira se profil sa više komora, a ukoliko se u prostoru ne boravi stalno bira se profil sa manje komora. Mi Vam nudimo profile sa 4, 5 i 6 komora. Šestokomorni profili se preporučuju za prostorije u kojima se često boravi. Ovi profili imaju najmanji koeficijent termopropustljivosti. Petokomorni profili imaju neznatno veći koeficijent termopropustljivosti, pa se preporučuju kada imate velike staklene površine ali u kombinaciji sa nisko-emisionim staklima. Četvorokomorni profili se, prevashodno, koriste za klizne sisteme, a moguće je postavljati ih u prostorijama u kojima se ne boravi često ili je zid isuviše male širine.

Stolarija se ne može upoređivati samo sa brojem komora, već se mora posmatrati karakteristika celokupnog proizvoda, a to podrazumeva i adekvatan izbor stakla i pratećeg okova koji Vam omogućava lakoću korišćenja. Zbog toga stolariju nemojte birati samo po ceni, uporedite karakteristike profila, stakla i okova. Samo tako ćete moći napraviti pravi izbor i uštedeti energiju, a time i izbor PVC stolarije učiniti pravim.

PVC paneli za vrata

Prilikom izzrade vrata od PVC profila u ponudi imamo veliki izbor ukrasnih panela, koja će Vaša vrata učiniti lepšim, privlačnijim i prikladnijim za različite namene korišćenja. Pogledajte neke od naših modela PVC panela klikom na sliku.

   

Prednosti PVC stolarije:

  • Otporna na vlagu
  • Odličan toplotni i zvučni izolator
  • Lakoća održavanja
  • Lakoća ugradnje
  • Nema rdje i truljenja
  • Otporna prema gorenju
  • Jeftina

 

 
  Alufenster - alu i pvc stolarija